Logo eendrachtbode.nl
Foto: Een vrijmarkt in Sint-Maartensdijk. (archieffoto)

Thoolse Koningsdagfestiviteiten weer vooral online

Voor de tweede keer op rij kunnen de standaard koningsdagactiviteiten niet doorgaan. Toch wordt er in diverse kernen wel iets georganiseerd, al is het dan in veel gevallen online.

Tonk Stavenisse houdt een onlinespel: de Royal Challenge. Die start op maandagavond 26 april en duurt tot dinsdagavond 27 april. De video’s met daarin de opdrachten worden gedeeld via sociale media. Deelnemers hebben steeds een aantal uur de tijd om de opdrachten uit te voeren. Om deel te nemen heb je een telefoon met camera en internetverbinding nodig. Aanmelden kan via Whatsapp: 06 18119382. 

In Sint-Annaland wordt op Koningsdag, evenals vorig jaar, een mini-aubade gehouden. Deze is niet toegankelijk voor publiek, maar wordt opgenomen en uitgezonden via sociale media.

Stichting Tholen Stad houdt een Oranje-Berentocht. Vorig jaar, toen we nog maar net met corona te maken hadden, was er een berenjacht in diverse plaatsen in Nederland. Mensen plaatsen een beer voor het raam en kinderen konden deze opsporen en verzamelen. In navolging van deze succesvolle berenjacht besloot Stad een oranje versie te houden. De stichting nodigt Thoolse kinderen uit om hun fietsen te versieren en daar een foto van te sturen naar het emailadres van stichting Stad of het te plaatsen op de facebookpagina van de stichting. Muzikanten van Concordia zorgen voor muziek vanaf de Kruittoren.

De kernen Scherpenisse, Poortvliet, Oud-Vossemeer en Sint Philipsland laten weten dat zij door de coronamaatregelen geen mogelijkheden zien iets te organiseren. Evenementencomité Smalstad beraadt zich nog over de opties.

Meer berichten