Logo eendrachtbode.nl
Foto: Gesmolten Vleugels gaat over Josefien, die liefde zoekt via datingsites.

Joke Fröberg brengt tweede boek uit

Josefien is op zoek naar liefde en probeert dat via datingsites. Josefien is van middelbare leeftijd, en heeft een handicap. Wie herkennen we daarin? Jawel, de schrijfster van het boek, Joke Fröberg uit Scherpenisse. ,,Haha, Josefien heeft inderdaad overeenkomsten met mij”, lacht ze. ,,Maar het is niet uitsluitend mijn verhaal, hoor. Het is gebaseerd op de belevenissen van meerdere vrouwen.”

Joke bracht al eerder een boek uit. Toen heel biografisch, over haar man Ewout, die gestorven is aan alvleesklierkanker. Over hoe Joke en haar twee zoons dit moesten verwerken en verder gaan met hun leven. Wat niet meeviel, want Joke kreeg ook nog een hersenbloeding, waardoor de linkerkant van haar lichaam niet meer zo goed functioneert. ,,Dat was een verhaal dat er gewoon uit móest”, vertelt Joke. Het schrijven beviel haar zo goed, dat ze meteen doorging met een tweede boek. Een luchtiger, vrolijker verhaal over de datingavonturen van Josefien. ,,Het is een heel positief, zoet boek”, vindt Joke. ,,Echt een snoepje. Ik denk dat zeker in deze tijd, met alle coronaperikelen, het fijn is om je even te kunnen verliezen in de romantische avonturen van mijn hoofdpersoon.”

Koffie en cocktail

Op zaterdag 24 april wordt Gesmolten Vleugels gepresenteerd. Een feest is niet mogelijk in deze tijd, maar Joke wil het toch zo feestelijk mogelijk maken. ,,Belangstellenden kunnen mijn boekbestellen via mijn mailadres jofro.info@gmail.com. Dan kunnen ze het hier op de Medusa in de Thoolse haven komen ophalen. Krijgen ze een kop koffie of een feestelijke cocktail en kunnen ze daarna een stadswandeling lopen. Zo maken we er toch een leuke dag van.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 15 april 2021. 

Meer berichten