Logo eendrachtbode.nl
Foto: Nickey (links) en Jesley.

Nickey en Jesley van Gorsel houden van buiten spelen en gamen

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: de broers Nickey (13) en Jesley van Gorsel (wordt 12 op Koningsdag) uit Anna Jacobapolder.

Van wie bin jie d’r jin?

Onze moeder is Anja Bijl, zij werkt bij Fokker en woont in Sint-Annaland. En onze vader is Piet van Gorsel, hij is vrachtwagenchauffeur bij AB Texel Group en woont in Anna Jacobapolder. We hebben twee zussen, Daisy van bijna 15 en Lindsey van 17. En verder hebben we een hond, kippen en konijnen.

Op welke school zit je?

Nickey: Ik zit op het Ravelijn in Steenbergen, in de tweede klas. Vooral gym vind ik leuk, en het vak Mens en Natuur wat minder. Meestal ga ik met de bus naar school of word ik gebracht, en als het mooi weer is ga ik met de fiets. Dat is een uurtje fietsen.

Jesley: Ik zit op de Casembrootschool in Sint-Annaland. Ik word meestal met de auto gebracht, en als ik bij mijn moeder ben, kan ik gewoon lopen. Volgend jaar ga ik naar het Ravelijn, net als Nickey.

Weet je al wat je later wilt worden?

Nickey: Ik heb nog geen idee. Eerst wilde ik brandweerman worden, toen politieagent of piloot. Nu weet ik het nog niet.

Jesley: Misschien lasser. Mijn stiefbroer heeft me dat geleerd en dat vond ik heel leuk.

Wat zijn je hobby’s?

Samen: Buiten spelen en gamen. Soms passen we op de kinderen van onze stiefbroer, die woont achter ons. Ze zijn één en drie.

Lees meer in de Eendrachtbode van 22 april.

Meer berichten