Logo eendrachtbode.nl
Foto: Romy van Ee uit Tholen.

Romy van Ee koppelt goed doel aan missverkiezing

Voor de derde keer doet Romy van Ee uit Tholen mee aan een missverkiezing. Geraakt door het thema ‘Stop domestic violence against women’ is ze een actie begonnen voor vrouwen die gevlucht zijn voor huiselijk geweld.

Een missverkiezing is meer dan alleen een schoonheidswedstrijd, benadrukt Romy. ,,Vaak hebben mensen een verkeerd beeld. Ze denken dat je een perfect uiterlijk moet hebben om een miss te worden, maar de meisjes die met mij aan deze verkiezing meedoen, zijn heel verschillend. Groot, klein, slank, mollig. Het gaat er maar net om van wie de jury denkt dat zij het beste Nederland kan vertegenwoordigen. Bovendien is aan bijna elke missverkiezing een goed doel gekoppeld.”

Lippenstift

Romy besloot de helpende hand uit te steken aan vrouwen die met huiselijk geweld te maken hebben gekregen. ,,Ik heb inmiddels contact met mensen die vrouwen in Zeeland opvangen. Er is vooral een tekort aan hygiëneproducten als shampoo, tampons en douchegel.” Ze is inmiddels een inzamelingsactie gestart. Voor donaties is Romy te bereiken via haar facebook- en instagramaccount.

Lees meer in de Eendrachtbode van 22 april 2021.

Meer berichten