Logo eendrachtbode.nl
Foto: Corrie en Wim van Kempen.

Corrie en Wim van Kempen uit Poortvliet zestig jaar getrouwd

Wim en Corrie van Kempen tellen hun zegeningen. Het echtpaar uit Poortvliet was zondag maar liefst zestig jaar getrouwd. De voormalige fruittelers zijn bekende Tholenaren. Wim was bovendien jarenlang politiek actief als raadslid en wethouder.

Op 25 april 1961 gaven ze elkaar het ja-woord in het gemeentehuis en de Gereformeerde Kerk in Melissant. Zondag hebben ze dat gevierd met hun kinderen. ,,Het is zo’n gekke toestand met corona, maar zo hebben we het leuk kunnen doen. Er was veel belangstelling”, zegt de 83-jarige Wim. Het echtpaar heeft bijna honderd kaarten gehad, vele e-mailtjes en bloemen. ,,De tijd vliegt voorbij”, vindt Corrie. ,,We hebben dan ook nooit stilgezeten.” Zij (82) woonde in Melissant op Goeree-Overflakkee, Wim kwam uit Dirksland. ,,Het was op onze trouwdag hetzelfde weer als vandaag”, vertelt ze op de zonnige maandag. ,,Er stond wel meer wind. Sommige gasten moesten hun kapje vasthouden omdat het anders weg zou waaien.”

Politiek

Wim mag gerust een bekende Tholenaar worden genoemd. Zo stond hij in zijn actiefste periode zeer regelmatig in deze krant. Het meest bekend is hij van de lokale politiek en bestuur. Hij zat sinds de jaren zeventig voor het CDA in de gemeenteraad van Tholen. ,,Tot 1998. Toen werd ik wethouder. Ik volgde Jo Versluijs op.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 29 april 2021.

Meer berichten