Logo eendrachtbode.nl
Foto: Bevrijdingsdag was een feestje in zorgcentrum Ten Anker.

Burgemeester deelt soep uit op bevrijdingsdag

Wie is die mevrouw die bij Ten Anker de soep ronddeelt? De meeste bewoners hebben geen idee. ,,Ik ben Marleen Sijbers, de burgemeester. Ik kom u vandaag een lekker warme kop soep brengen.”

Dat overkomt de cliënten van zorgcentrum Ten Anker in Tholen niet iedere dag: een burgemeester die soep komt opscheppen. Gisteren deed Marlee nSijbers dat ter gelegenheid van bevrijdingsdag.,,We zijn bij Ten Anker nogal van de activiteiten”, zegt teamleider Maartje Valkenburg. ,,En in deze tijd missen onze mensen dat heel erg. Het onderling contact vooral. Dus proberen we bevrijdingsdag toch een beetje feestelijk te maken.” 

Oranje soep

In voorgaande jaren werden er in het hele land gezamenlijke maaltijden gehouden, niet alleen in zorgcentra, maar ook in bijvoorbeeld buurthuizen om zo samen over het onderwerp vrijheid te praten. Dit jaar gaat dat, door corona, een beetje eenvoudiger. Geen driegangenmaaltijd, maar een maaltijdsoep die dan in klein gezelschap genuttigd kan worden. Het recept uit de Vrijheidskrantbleek een beetje te ingewikkeld voor 150 personen, daarom was bij Ten Anker gekozen voor een oranje soep, een aardappelsoep. Opgediend door burgemeester Marleen Sijbers. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 6 mei 2021.

Meer berichten