Logo eendrachtbode.nl
Foto: Jeanine woont deels in Italië, deels in Poortvliet.

Jeanine Lagendijk uit Poortvliet debuteert met ‘Eenzame sok’

Haar eigen leven klinkt als een soort sprookje: een Italiaanse geliefde, twee dochters en een zoon in Poortvliet en een oud huis in de heuvels bij Verona. Waar de markante Italianen genoeg stof opleveren voor een boek. Afgelopen zomer besloot Jeanine Lagendijk er eens voor te gaan zitten, wat leidde tot het boek ‘Eenzame sok’.

Jeanine woont deels in Poortvliet, deels in Italië. Ze had altijd al iets met dat land. ,,Het was mijn droom om een dagopvang voor dementerende ouderen te beginnen in Italië. Een droom die toen absoluut onhaalbaar leek, want ik had nooit gedacht dat ik daar ooit zou wonen. Maar het is toch zo gelopen. En wie weet, komt die dagopvang er ook nog weleens van.” 

Waargebeurd

Lang vlogen zij en haar vriend op en neer. Hij een weekend naar Tholen, zij een paar dagen naar Italië. ,,We waren altijd aan het puzzelen om goedkope vluchten te vinden. En ach, als ik een gunstige vlucht kon boeken was ik in vijf en een half uur bij hem. Als ik met het openbaar vervoer vanuit Poortvliet naar Groningen had moeten reizen, was ik net zoveel tijd kwijt geweest.” Over haar leven in Italië schreef ze haar eerste boek: Een eenzame sok. Hoewel ze de namen van alle personen in het boek veranderd heeft, is het wel echt haar verhaal. ,,Alles is waargebeurd.” Ze stuurde haar manuscript naar diverse uitgeverijen. Drie kleine uitgeverijen reageerden positief en ze ging in zee met Schrijverspunt. De cover tekende ze zelf. Inmiddels ligt het boek, gedrukt en wel, klaar. ,, Het voelt nog heel onwerkelijk. Spannend ook, want ik laat best veel van mezelf zien. Ook een moment dat het me allemaal even teveel wordt. Het is een boek dat heel geschikt is voor deze coronatijd. Een boek waar je lekker mee weg kunt dromen."

Eenzame Sok is verkrijgbaar bij alle boekhandels.

Lees meer in de Eendrachtbode van 6 mei 2021.

Meer berichten