Logo eendrachtbode.nl
Foto: De zusjes Schot in hun achtertuin.

Eline en Sophie Schot willen in het ziekenhuis werken

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Eline Schot (14) uit Tholen en haar zusje Sophie (11)

.Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Janneke Henstra, zij is nautisch adviseur bij Rijkswaterstaat. Mijn vader is Kees Schot, verkeersleider bij Rijkswaterstaat, bij verkeerspost Wemeldinge. Ik heb een zusje, Sophie, van 11.

Waar zit je op school?

Op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom, in mavo 3. We mogen nu om de dag naar school, en de dagen wisselen dan per week. De ene keer op maandag, woensdagen vrijdag, de andere week op dinsdag en donderdag. Meestal ga ik op de fiets, behalve als het slecht weer is. Dan word ik gebracht of ik ga met de bus.

Hoe vond je het om thuisonderwijs te krijgen?

Lastig. Toen ik alleen online les had, vergat ik veel, of had ik gewoon geen zin. Ik vond het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Mijn cijfers zijn dan ook een beetje gekelderd, maar niet dramatisch, hoor. 

Wat zijn je favoriete vakken?

Scheikunde, biologie en Engels. Natuurkunde, wiskunde en Nederlands vind ik niet leuk.

Wat wil je later worden?

Laborante. Een nicht van mij is laborante, dat lijkt me ook heel leuk. Het liefst wil ik dan in een ziekenhuis werken en bloedonderzoek doen. En Sophie wil ook in het ziekenhuis werken, dus misschien werken we later wel samen.

Lees meer in de Eendrachtbode van 6 mei 2021.

Meer berichten