Logo eendrachtbode.nl

‘Mensen zeggen dat ik op mijn vader Peter lijk, maar dat kan eigenlijk niet’

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Manuel de Korte (12) uit Tholen.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn pleegvader en moeder zijn Peter en Gilde de Korte. We zijn dertien jaar geleden in Tholen komen wonen. Ik heb twee zussen, twee broers en ook nog een biologisch zusje. Zij is in de meivakantie een weekje bij ons blijven slapen. Ik had haar al lang niet meer gezien. Het was heel leuk. Heel veel mensen zeggen dat ik op mijn vader Peter lijk. Dat is wel grappig, want eigenlijk kan dat niet.

Waar zit je op school?

Op de Eben-Haëzer in Tholen. Volgend jaar ga ik naar het Calvijn College in Krabbendijke. Ik heb er zin in om naar de middelbare school te gaan. Dan ga ik met de bus.

Weet je al waar je later wil gaan werken?

(volmondig) Bij de politie. Ik kijk graag naar het televisieprogramma Bureau 040 en politievlogger Jan-Willem. Het lijkt me heel mooi om mensen te kunnen helpen. Zeker mensen die denken dat ze tegen de politie zijn. Die wil ik dan laten zien dat de politie er juist is om te helpen. Ik hoop dat ze daardoor dan geen inbraken meer gaan plegen.

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 mei 2021.

Meer berichten