Logo eendrachtbode.nl

Merel: ‘Praktijkervaring opdoen in de horeca is lastig in deze tijd’

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en SintPhilipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Merel de Bruijne (17) uit Poortvliet.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Jacky. Hij heeft altijd in de horeca gewerkt, maar nu door de coronacrisis bijna alles in de horeca dicht is, zit hij veel thuis. Mijn moeder heet Sarien, zij werkt nu nog als lerares op een basisschool, maar in juli wordt ze rij instructrice.

Waar zit je op school?

Op het Scalda in Middelburg, daar zit ik in het eerste jaar van de opleiding tot gastvrouw/gastheer. Dat gaat door corona allemaal een beetje anders dan anders: vooral praktijkervaring opdoen is nu lastig. Maar het is wel een leuke opleiding: je ontmoet veel mensen en leert veel over eten en drinken.

Wat is je favoriete horecagelegenheid op Tholen?

De Zeester. Toen het nog open was ging ik daar vaak een broodje gerookte zalm eten of op het terras zitten. Ik heb zelf in hotel Noordzee gewerkt in Cadzand.

Lees meer in de Eendrachtbode van 27 mei 2021.

Meer berichten