Logo eendrachtbode.nl

Raadslid Schoonen bedreigd vanwege uitspraken over coronavaccinatie

Raadslid Michael Schoonen uit Tholen heeft op zijn privéadres een dreigbrief gehad vanwege zijn politieke werk. ,,Ik accepteer het niet”, zegt de Tholenaar. De briefschrijver probeerde Schoonen onder druk te zetten vanwege zijn uitspraken over coronavaccinaties. 

Schoonen heeft donderdagavond meer toelichting gegeven tijdens de raadsvergadering, die was via het Youtubekanaal van Omroep Tholen te volgen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en is niet van plan zijn standpunt te veranderen. 

Schoonen zei tijdens een politieke vergadering dat het CDA vindt dat vaccineren de weg uit de coronacrisis is.  ’Pas op met wat u zegt over vaccinaties. We weten u te vinden’ , staat er in de brief. ,,Het is een dreigende tekst, maar ik zou er niet over willen spreken dat ik ernstig bedreigd ben. Gelukkig zijn mijn vrouw en ik nuchtere personen. Het is hoe dan ook kwalijk. Mijn kinderen zouden deze brief ook kunnen vinden.”

De teamleider op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom zit namens het CDA in de gemeenteraad en volgde vorig jaar Rob Duijm op die tussentijds stopte. Schoonen zit in de commissie samenleving en voert ook tijdens de raadsvergadering met name het woord over zaken als onderwijs, zorg en sport.

Meer in de Eendrachtbode van 17 juni. 

Meer berichten