Logo eendrachtbode.nl

Oude Fluplandse stortplaats vervuilt strandje bij de haven

Het afval van de voormalige stortplaats van Sint Philipsland komt steeds meer aan het oppervlak en vervuilt het strandje bij de haven. Werner van de Velde uit Sint Philipsland maakt zich zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s en heeft een brief met vragen daarover naar de gemeente gestuurd. De student loopt stage bij de gemeente en heeft onderzoek gedaan naar strandjes van Tholen en Sint Philipsland.

,,Het strandje is in slechte staat. Hier was vroeger de stortplaats van het dorp. Je vindt er glas, grote stukken hout, stenen en stukken golfplaat met vermoedelijk asbest”, vertelt de 23-jarige Fluplander. ,,Ik rolde hier vroeger in de kreekjes van de schorren in de modder. Je wist het niet.” 

Risico’s 

Tegenwoordig zijn er op bepaalde plekken rode verkleuringen en olieachtige sporen in het water te zien. Volgens Van de Velde is het eigenlijk onverantwoord om mensen te laten recreëren bij de haven omdat onduidelijk is wat voor risico’s het met zich meebrengt. Tegelijkertijd zou hij het zonde vinden als het strandje plots helemaal niet meer gebruikt kan worden.

Lees meer in de Eendrachtbode van 1 juli 2021.

Meer berichten