Logo eendrachtbode.nl
<p>Jaap de Kok krijgt begin juni bij de opening van het museumseizoen in De Meestoof een presentje van het bestuur.&nbsp;</p>

Jaap de Kok krijgt begin juni bij de opening van het museumseizoen in De Meestoof een presentje van het bestuur. 

Jaap de Kok uit Sint Philipsland stopt na 48 jaar bij de gemeente

Na vele tientallen jaren stopt Jaap de Kok (66) uit Sint Philipsland bij de gemeente. Binnen de muren van het gemeentehuis hield hij er een eigen managementstijl op na: ,,Ik vroeg aan iedereen die bij me kwam: heb je er zelf over nagedacht? Mijn grootste voldoening als leidinggevende haalde ik uit het zien groeien van mensen in hun zelfstandigheid.” Buiten was hij het aanspreekpunt voor vele (culturele) organisaties én iedereen die met het stimuleringsfonds samenleven te maken had. ,,Dat is een van de beste uitvindingen van de afgelopen jaren.”

Hij viert zijn pensionering bij Beneden Sas, net over de brug in West-Brabant. Hij komt er graag. Fluplanders oriënteren zich van oudsher meer op West-Brabant dan op Tholen. Een erfenis van de tijd waarin Tholen voor hen alleen te bereiken was met een pont. ,,We gingen wel eens naar het land van Tholen, zoals mijn vader dat noemde. Ik vond het altijd heel ver weg klinken. Een echte openbaar vervoerverbinding tussen Tholen en Sint Philipsland is er nog steeds niet.”

Meer berichten