Afbeelding

Tholenaar verdacht van witwassen opgepakt in Domburg

Agenten hebben zaterdagmiddag uur aan het Burgemeester van Teylingenpark in Domburg 27-jarige man uit Tholen aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen bij zich, zat onder invloed van drugs achter het stuur en wordt verdacht van witwassen. 

De verdachte zat samen met nog twee mannen in een auto die door de politie gecontroleerd werd. Het drietal gedroeg zich direct zeer vervelend tegen de agenten. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Tholen, bleek na een speekseltest mogelijk onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. In de kofferbak van zijn auto vonden agenten inbrekerswerktuigen. De man is vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed en witwassen. 

De Tholenaar heeft heeft op papier geen inkomen heeft, maar was wel in het bezit was van een luxe Mercedes. Bovendien had hij ook een flink geldbedrag op zak. De inbrekerswerktuigen en zijn auto zijn in beslag genomen. Voor het bezit van de gereedschappen krijgt de verdachte een proces-verbaal. De man is overgebracht naar het politiebureau waar bloed bij hem is afgenomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.