Logo eendrachtbode.nl

Gwen Smits uit Stavenisse wil politieagente worden

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Gwen Smits uit Stavenisse (15).

Van wie bin jie d’r jin? 

Mijn moeder is Constance Bijnagte, zij is verzorgende IG in Ten Anker in Tholen. Mijn vader heet Adri Smits. Ik heb ook nog een oudere boer: Colin.

Wat doe jij in de vakantie? 

Ik ben veel bezig met paarden. Net buiten het dorp staan twee paarden die ik verzorg. Ik rijd er ook op. Dat doe ik sinds januari.

Wat is je droombaan? 

Later zou ik graag bij de politie gaan werken en dan politie te paard worden. Over een paar weken begin ik aan mijn laatste, vierde jaar. Als het goed is kan ik daarna verder leren voor boa en dan doorstromen naar de politieopleiding.

Wat lijkt je daar zo leuk aan? 

Nou, ik ben niet op mijn mondje gevallen en hou wel van wat actie. Als het lukt, sla ik twee vliegen in één klap want dan kan ik meteen ook wat doen met paarden.

Ben je verliefd? 

Nee, tenminste, wel op deze jongen. Ilke is een Fries en die krijgt al mijn aandacht. Hij is heel lief. Ik ga graag met hem lopen richting de dijk, langs het water. Zo heb ik echt iets om elke dag naar uit te kijken. Anders zou ik hele dagen op mijn bed liggen.

Meer berichten