Logo eendrachtbode.nl

Politie onderzoekt ernstige dreiging in Tholen

De politie is vrijdagmorgen een buurtonderzoek gestart in de Gareelmakersdreef in Tholen. Deze inzet heeft te maken met ernstige dreiging op een woning in die straat. Verdere details over de dreiging worden niet bekend gemaakt.

Enkele dagen geleden kreeg de politie informatie waaruit bleek dat er een ernstige dreiging zit op een woning in de Gareelmakersdreef in Tholen. Deze dreiging lijkt in verband te staan met eerdere incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht. In deze drie plaatsen werden dreigbrieven  bezorgd na de ontvoering van een man uit Hoofddorp. Later bleek dat die ontvoering een vergissing was. Gisteren werd hiervoor een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

Brand en explosieven

In twee woningen in Alblasserdam werden explosieven geplaatst, er werd brand gesticht in een bedrijfspand in Zwijndrecht en  een woning in Hendrik-Ido-Ambacht is beschoten.  Deze incidenten lijken te maken te hebben met zakenman Alex R., de man die eigenlijk doelwit was in de eerder genoemde ontvoeringszaak.  

Ook deze zaak in Tholen wordt door de politie zeer serieus opgepakt.

Team Criminele Inlichtingen
Met het buurtonderzoek tracht de politie meer informatie te achterhalen over de dreiging en andere opvallendheden in de buurt. Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de gratis opsporingstiplijn 0800-7060 of anoniem 0800-7000. Wilt u vertrouwelijk info delen? Dit kan bij Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088-6617734.

Meer berichten