Logo eendrachtbode.nl

Teun Föhn vindt de liefde bij Jeroen Buijs in Sint-Maartensdijk

Er ging een gerucht rond op Tholen. Teun Kapitein, bekend als Teun Föhn uit de realityserie Urk!, was op het eiland gesignaleerd. En al snel bleek dat Teun de liefde gevonden heeft op Tholen. En wel bij Jeroen Buijs uit Sint-Maartensdijk.

,,Via de moderne postduif”, grapt Teun. De twee hebben elkaar leren kennen via Tinder. ,,We kletsen wat, onder andere over werk”, vertelt Jeroen. ,,Wat later had ik een klus in Meppel. Toen besloot ik om maar eens een bakje koffie bij Teun te gaan drinken, om hem in het echt te ontmoeten.” Toen Teun daarna in Zeeland moest zijn, kwam hij bij Jeroen eten. ,,Er was toen nog een avondklok, en ik was natuurlijk te laat in Urk. Maar toen waren daar net die rellen, dus gelukkig werd ik niet aangehouden.”

Rijke historie

De vonk was inmiddels overgeslagen en de twee zijn alweer negen maanden onafscheidelijk. Er wordt heel wat heen en weer gereden tussen Smerdiek en Urk. ,,Twee uur en een kwartier. Dat is best te doen”, vindt Teun. ,,Je moet er wat voor overhebben, toch?” Ze moesten een beetje creatief zijn om te daten, want in de lockdown was er niet zoveel mogelijk. ,,Maar dat maakte helemaal niet uit”, zegt Teun. ,,Jeroen heeft me veel van Zeeland laten zien. Sint-Annaland, waar hij gewoond heeft, Zierikzee, Goes, Middelburg. Bergen op Zoom ook. Dan namen we een picknickmand mee en gingen we gezellig ergens zitten. De Zeeuwse steden vind ik echt prachtig, die hebben zo’n rijke historie. En je zit dicht bij België en Brabant. Tja, uiteindelijk moet je toch samen de slingertjes ophangen.” Urk bevalt Jeroen ook heel goed. ,,Het lijkt een beetje op Tholen, je ziet er ook veel Tholenaren. Teun heeft een hele leuke dijkwoning, net zoals je ze hier in Stavenisse ziet. Het is heerlijk daar: vanaf zijn balkon kijk je zo over het IJsselmeer.”

Tweeling

Teun is geboren en getogen op Urk. Hij  was lang stylist en kapper in Amsterdam en ’t Gooi, heeft nu zijn eigen salon in Urk en werkt als interieurspecialist. Door de serie Urk! Is hij inmiddels ook een tv-persoonlijkheid. Jeroen is geboren in Friesland, waar hij tot zijn negende gewoond heeft. Hij heeft achttien jaar een bloemenwinkel in Putte gehad en werkt nu als decorateur voor het Zeeuwse bedrijf Hydrozorg. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 9 september 2021.

Meer berichten