Logo eendrachtbode.nl

Luuk Hage rijdt in zijn eentje de Delta Ride for the Roses

Wielrennen vond Luuk Hage (18) altijd al een mooie sport. Om te kijken dan. De Tour de France, de Vuelta en de Giro d’Italia volgde hij op de voet. Maar in maart besloot hij zelf op de racefiets te stappen en aanstaande zaterdag rijdt hij de 120 kilometer lange Ride for the Roses voor het KWF. In zijn eentje.

De deelnemers van de Delta Ride for the Roses rijden voor KWF Kankerbestrijding. Normaal gesproken in peloton, maar door corona is dat dit jaar niet mogelijk. Dus rijdt Luuk de 120 kilometer alleen. Hij wordt gesponsord door vrienden, familie en schoonfamilie. ,,Mijn doel was vijfhonderd euro, maar daar ging ik al heel snel overheen. Nu zit ik al aan het dubbele: 1010,03. Echt geweldig.” Bij Albert Heijn in Tholen, waar Luuk werkt, waren de afgelopen tijd de statiegeldbonnetjes bestemd voor het KWF. ,,Hoeveel het in totaal is, weet ik nog niet. Maar ik hoop toch wel op zo’n honderd euro.” 

Instagram

Wie Luuk op zijn rit wil volgen, kan kijken op zijn Instagram account: Luuk.hage. Via deze link kan er nog geld gedoneerd worden.

Lees meer in de Eendrachtbode van 9 september 2021.

Meer berichten