Afbeelding

Meningen Thoolse horeca verdeeld over coronacheck

De horeca moet gaan werken met een coronacheck, maakte het kabinet gisteren bekend tijdens een persconferentie. Op Tholen zijn de meningen verdeeld: de een vindt het prima, zolang de zaak maar open mag blijven, de ander vindt het ‘niet te doen’.

André van Ast, eigenaar van café ‘Ande Slôôve en brasserie de Deu-braek in Sint-Annaland en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Tholen, zegt weinig keus te hebben. ,,Ik kan het er niet mee eens zijn, maar dat in november mijn zaken dicht moesten, daar was ik het ook niet mee eens. En het gebeurde toch. De overheid beslist en wij moeten volgen.”

Stefanie Rijnberg van restaurant ’t Packhuys in Stavenisse vindt het niet te doen voor de horeca. ,,De regering legt de verantwoordelijkheid bij ons, zo maken ze de horeca helemaal kapot. Ik ga er niet aan meedoen.” 

Lees meer in de Eendrachtbode van 16 september 2021.