Logo eendrachtbode.nl

Zonder de familie Nieuwkerk geen 50 jaar Budelpack in Poortvliet

Het vijftigjarige Budelpack met hoofdvestiging in Poortvliet had het jubileum níet gehaald als Peter Nieuwkerk in 2007 geen interesse had getoond in het bedrijf dat zijn opa Evert in het Brabantse Budel begon. De directeur-eigenaar en vader André blikken terug én lichten een tipje van de sluier van de toekomst. Jarenlang heeft Budelpacketen van anderen verpakt, maar nu gaan ze het ook zelf produceren. En het komt niet uit de oven, maar uit een 3D-printer.

,,Nee, ik kom hier niet veel meer”, begint de 74-jarige André terwijl hij een slok koffie neemt uit de jubileum mok in de directiekamer. ,,Ik heb meerdere ondernemingen overgedragen en dan vertrouw ik altijd erop dat de opvolger capabel is en dat je nieuwe ideeën en de talenten van nu niet moet vervuilen met dingen van vroeger. Het was vroeger niet altijd beter. Ondernemen is overleven en iedereen moet daar op zijn eigen manier de strijd voor leveren.” 

Een stoel verder zit Andrés zoon Peter. Als één van vierkinderen, en niet de oudste, was het niet vanzelfsprekend dat hij zijn vader achterna zou gaan. ,,Mijn broers en zus hebben ook de kans gehad, maar zijn wat anders gaan doen. Wij zijn als kinderen al vroeg betrokken bij het bedrijf. Ik deed er als tiener vakantiewerk.” 

Lees meer in de Eendrachtbode van 7 oktober 2021.

Meer berichten