Logo eendrachtbode.nl

Piet Ridderhof heeft de hele wereld rondgereisd

Piet Ridderhof woont in zijn ouderlijk huis, de plek waar hij geboren werd aan de Ring in Sint-Annaland. Hij voelt zich er als een vis in het water maar heeft wel sinds zijn zeventiende jaar last van lichamelijke beperkingen. Hij heeft er mee leren leven en kon tot enkele jaren geleden nog zijn werk doen.

Toen Piet nog een kleine jongen was, woonde zijn oma bij hen in. ,,Je wist niet beter en ik maakte er weleens misbruik van. Als ik iets niet gedaan kreeg van mijn ouders, hielp oma mij wel. We konden als kleine jongens altijd heerlijk spelen op het dorp. Altijd zaten we aan de Kaoje. Nog de oude, voordat die gedempt werd.”

Reizen

Piet heeft in zijn vakanties heel wat van de wereld gezien. Zo bezocht hij met vrienden vijf keer Amerika en Canada. ,,De steden als New York en San Francisco zijn geweldig, maar we genoten nog meer van de schitterende natuur in de vele natuurreservaten.” Ook Mexico en Guatemala werden met een bezoek vereerd evenals het schitterende Indonesië. De laatste jaren ligt het reizen stil, maar Piet zou graag nog eens Australië en Nieuw-Zeeland bezoeken.

Lees meer in de Eendrachtbode van 7 oktober 2021.

Meer berichten