Logo eendrachtbode.nl
<p>Archiefbeeld van de teststraat in Sint-Maartensdijk. Die is enkel toegankelijk voor mensen die willen laten checken of ze daadwerkelijk corona hebben.</p>

Archiefbeeld van de teststraat in Sint-Maartensdijk. Die is enkel toegankelijk voor mensen die willen laten checken of ze daadwerkelijk corona hebben.

Testen voor toegang-locatie vanaf zaterdag in Meulvliet

Tholenaren kunnen na zaterdag nog dichterbij huis dan al het geval was een coronatest halen die geschikt is voor het coronatoegangsbewijs. Dat kan in Meulvliet in Tholen. Zaterdag is een proefdag. Woensdag gaat de testlocatie daadwerkelijk open. 

,,Dat is positief”, zegt burgemeester Marleen Sijbers. Zij en wethouder Corniel van Leeuwen hebben er flink aan moeten trekken om de faciliteit naar Tholen te halen. ,,Het is voor veel inwoners een goede oplossing. Goed dat zo iedereen mee kan blijven doen”, vindt de wethouder. 

Bergen op Zoom

Wie een sportschool, zwembad, museum, restaurant of café binnen wil, moet een coronatoegangsbewijs overleggen. Voor een toegangsbewijs is een vaccinatie, herstelbewijs of een negatieve coronatest nodig. Voor dat laatste was Bergen op Zoom de dichtstbijzijnde mogelijkheid. 

Meer berichten