Logo eendrachtbode.nl
<p>Sinterklaas moet bij de intochten op Tholen en Sint Phiipsland buiten blijven. Hier is hij te zien op archiefbeeld in Poortvliet.</p>

Sinterklaas moet bij de intochten op Tholen en Sint Phiipsland buiten blijven. Hier is hij te zien op archiefbeeld in Poortvliet.

( )

Binnenactiviteiten Sinterklaasintochten afgelast

Alle geplande binnenactiviteiten rondom het sinterklaasfeest op Tholen en Sint Philipsland gaan niet door. De comités hebben dat samen met de gemeente afgesproken. De gedachte is dat het niet verantwoord is door het hoge aantal coronabesmettingen. Gebruikelijk was in de verschillende dorpen om na het arriveren van Sint en Piet binnen in dorpshuizen en gemeenschapscentra het feest verder te vieren. 

,,We hebben in een goed overleg met de sinterklaascomités onze zorgen gedeeld”, zegt burgemeester Marleen Sijbers. ,,Collectief is besloten om vanuit besef van de volksgezondheid geen binnenactiviteiten meer te organiseren. Een sinterklaasbijeenkomst moet leuk en ontspannen zijn en we willen niet dat er clusterbesmettingen door ontstaan. De intochten gaan wel gewoon door.”

Meer berichten