Logo eendrachtbode.nl

Marleen Sijbers een jaar burgemeester van Tholen

Tholenaren zijn wat introvert en mogen hun trots over hun gemeente best meer uiten, vindt burgemeester Marleen Sijbers. Ze was gisteren op de dag af één jaar eerste burger van Tholen en Sint Philipsland. Een jaar waarin de dans met het coronavirus grotendeels het openbare leven bepaalde. 

Het is vrijdagochtend. De brede school wordt ’s middags geopend. De dag erna zijn er twee sinterklaasintochten waar de burgemeester eveneens verwacht wordt. ’s Avonds staat de persconferentie met de nieuwe coronamaatregelen op het programma. De avond ervoor was de burgemeester nog tot laat bezig: toen is de begroting door de gemeenteraad vastgesteld. 

Het interview met deze krant duurt misschien wat langer dan gepland. Sijbers mag tussendoor even op de foto met het nieuwe boekje over de geschiedenis van de binnenstad van Tholen. ,,Je moet flexibel zijn. Als je daar niet van houdt, kun je geen burgemeester zijn. Er gebeuren niet alleen leuke dingen ,maar helaas vinden er ook gebeurtenissen plaats die soms met zorgen en verdriet gepaard gaan Het is bijzonder om te merken dat mensen op dat soort momenten steun ervaren van hun burgemeester. Dat vind ik dan ook belangrijk. De menselijke component van het werk waardeer ik erg.”

Lees het hele interview in de Eendrachtbode van 18 november 2021.

Meer berichten