Logo eendrachtbode.nl

Liza Boogaart: ‘Met mijn vader was het nooit saai’

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Liza Boogaart (16) uit Tholen. 

Van wie bin jie d’r jin? 

Mijn moeder is Henriet Glasbergen, zij is huismoeder. Mijn vader was Jan Bogaart, hij was internationaal vrachtwagenchauffeur. En ik heb een zus, Laura. Zij is 22, getrouwd en woont in ‘s-Gravenpolder. 

Je vader was? 

Ja, mijn vader is vorig jaar augustus overleden. Hij had al vier jaar prostaatkanker, helemaal uitgezaaid. Maar uiteindelijk is hij overleden aan een hartaanval. Ik was erbij, dat was heel heftig. De laatste jaren waren zwaar, maar gelukkig heb ik ook heel veel mooie herinneringen. Dat ik mee mocht op de vrachtwagen, dat we op de camping waren of bij de Oesterdam. Met mijn vader was het nooit saai. 

Op welke school zit je? 

Op Scalda, in het eerste jaar van de opleiding vakbekwaam medewerker veehouderij. Dat is één dag naar school, vier dagen werken. Ik werk bij veehouderij Vissers in Tholen. De bevallingen van de koeien zijn daar vooral mijn taak.

Lees meer in de Eendrachtbode van 18 november 2021.

Wil je ook in deze rubriek? Stuur dan een mail naar redactie@eendrachtbode.nl bel 0166 657007. 

Meer berichten