Logo eendrachtbode.nl

Woning in Gareelmakersdreef in Tholen drie maanden dicht

Burgemeester Marleen Sijbers heeft op 13 november 2021 besloten de woning aan de Gareelmakersdreef 6 in Tholen voor drie maanden te sluiten in verband met ernstige dreiging aan dat adres. 

De politie heeft in september onderzoek gedaan in de straat om dezelfde reden. Een inwoner van die straat kreeg bedreigingen uit het criminele circuit. Hij stond kort daarna zelf terecht voor bedreiging en wapenbezit. Hij is alleen voor het wapenbezit veroordeeld. 

Cocaïne

Die eerdere ernstige dreiging zou volgens de politie te maken hebben met een onderschepte lading cocaïne en daarop volgende ontvoeringen en aanslagen. 

Wanordelijkheden

De woning is op grond van artikel 175 van de Gemeentewet gesloten in verband met mogelijke dreigingen voor de openbare orde en veiligheid vanuit het criminele circuit. 

Op grond van artikel 175 van de gemeentewet is de burgemeester bevoegd bevelen te geven die nodig zijn ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar bij de vrees voor ernstige wanordelijkheden. In dit geval houdt het bevel een sluiting van de woning aan de Gareelmakersdreef 6 te Tholen in. Daarbij is het volgens de gemeente belangrijk dat de sluiting van de woning zichtbaar is gemaakt. Dit geeft een signaal af aan het criminele circuit dat de woning leeg is en is bedoeld om de dreiging af te wenden.

Lees meer in de Eendrachtbode van 25 november. 

Meer berichten