Logo eendrachtbode.nl
112Markiezaten.

Dode dolfijn uit het water gevist bij Poortvliet

De tuimelaar dolfijn die sinds 17 oktober rondzwom in de Oosterschelde is zaterdagmorgen levenloos in het water tussen Poortvliet en Scherpenisse aangetroffen. Medewerkers van het Reddingsteam Zeezoogdieren hebben het dier geborgen en overgebracht naar de Universiteit Utrecht voor onderzoek.

Een passant trof het dier zaterdagmorgen aan en maakte hier melding van bij de Stichting SOS Dolfijn. Hierop heeft de stichting het Reddingsteam Zeezoogdieren ingeschakeld voor de berging. Inmiddels is het dier geborgen en onderweg naar de Universiteit Utrecht waar aan de faculteit Diergeneeskunde onderzoek zal doen naar de doodsoorzaak. De tuimelaar dolfijn werd op 17 oktober voor het eerst gemeld aan SOS Dolfijn. Een tuimelaar dolfijn in de Oosterschelde baarde het team direct grote zorgen. Maar het dier zwom actief en werd sporadisch waargenomen.

SOS Dolfijn heeft in de tussentijd de gezondheid van het dier in gaten proberen te houden. Ook stond een dolfijnambulance klaar mocht het dier stranden, dit bleek tevergeefs.

Lees meer in de Eendrachtbode van 9 december.

Meer berichten