Logo eendrachtbode.nl

Vijf inbraken in twee dagen: politie vermoedt samenhang

Op woensdag 5 en donderdag 6 januari is vijf keer ingebroken in de gemeente Tholen. De politie vermoedt dat het door dezelfde dader(s) gedaan is.

De eerste inbraak was woensdag aan de Deestraat in Poortvliet. Deze werd om half twee ’s middags ontdekt en om half zeven werd een inbraak aan de Westpoort in Sint-Maartensdijk ontdekt. Donderdag werd er rond kwart over vijf ’s middags ingebroken aan de Grindweg in Tholen en om zes uur aan de Hertenkamp, ook in Tholen. Tot slot was er om tien voor acht een poging tot inbraak in de Jacoba van Beierenstraat in Sint-Maartensdijk. De bewoner merkte dat er iemand probeerde binnen te komen en riep naar de inbrekers dat hij de politie gebeld had. Deze gingen er snel vandoor.

Overeenkomst

Bij de vier inbraken werden kostbaarheden en contant geld weggehaald. In alle gevallen ging het om oudere bewoners. De politie ziet overeenkomsten in de manier waarop de inbrekers zich toegang tot de woningen verschaften en vermoedt dat het door dezelfde daders is gedaan. Thoolse wijkagenten roepen op tot extra alertheid. ,,Zorg dat alles goed op slot is verlicht is”, zegt politiewoordvoerder Willem Jan Uytdehage. ,,En let goed op verdachte personen en auto’s, ook overdag. Vaak komen dieven van tevoren op verkenning.”

Meer berichten