Logo eendrachtbode.nl
<p>Suzanne Quist.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p>

Suzanne Quist.         

Drie mensen, drie gedachtes over corona en de maatregelen

De coronapandemie en de bijbehorende maatregelen duren al bijna twee jaar. Mensen denken daar verschillend over en lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, terwijl dat misschien wel meevalt. Op uitnodiging van deze krant zijn drie Tholenaren in gesprek gegaan. Een paar uitspraken: 

Suzanne Quist: ,,Mijn leven is niet echt veranderd door corona. Ik ging niet vier keer per maand uit eten en heb twee kleine kinderen, dus ons leven is toch al huiswaarts gericht. Alleen bij mijn werk heb ik er last van. Het brengt ook mooie dingen met zich mee. We zijn als gezin meer samen thuis.”

Christiaan Cornet: ,,Een 2G-maatregel of vaccinatieplicht zou ik echt slecht vinden. Dat heeft niet alleen effect op onze gezondheid en samenleving. Zoiets versterkt de polarisatie alleen maar meer. Ook achterdocht. De overheid gaat dan wel heel ver en doet mensen met gewetensbezwaren tekort.”

Jan Oudesluijs: ,,Vorig jaar heb ik bij op- en afritten van fietspaden op het eiland stickers geplakt met anderhalve meter erop. Ik heb me tijdens het fietsen groen en geel geërgerd aan mensen die naast elkaar blijven fietsen waardoor je als tegenligger geen afstand kan houden. Ik ben zelfs expres van tevoren gaan hoesten. Ik ging me er zo aan ergeren, maar er is wel een knop omgegaan.” 

Lees het hele gesprek in de Eendrachtbode van 13 januari 2022.

Meer berichten