Wilma Boer uit Tholen.
Wilma Boer uit Tholen.

Zes Tholenaren krijgen koninklijke onderscheiding met lintjesregen

Zes inwoners van Tholen en Sint Philipsland hebben dinsdag een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen van burgemeester Marleen Sijbers. Anton Timmermans uit Oud-Vossemeer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inspanningen voor Volleybalvereniging AVC ‘87 en voor de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). 

Vijf andere Tholenaren zijn Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Wilma Boer uit Tholen is sinds 1992 vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Tholen-Oud-Vossemeer en was tussen 1999 - 2010vrijwilliger bij de Ichthuskerk Tholen. Tenslotte is ze collectant voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

IJsclub

A. Steenpoorte krijgt de koninklijke onderscheiding op een later moment vanwege privéomstandigheden. Zijn verdiensten zijn jarenlang vrijwilligerswerk bij de IJsclub Scherpenisse, lid van de kerkenraad van en vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Scherpenisse en bestuurslid van de Groen van Prinstererschool te Scherpenisse.

WHS

Marco Elenbaas uit Sint-Annaland is beloond voor zijn vrijwilligerswerk voor voetbalvereniging WHS, muziekvereniging Accelerando, de stichting Sinterklaas, stichting Vrienden van Siem en inspanningen voor de Casembrootschool. 

Woord en Daad

Chris van ’t Hof uit Sint Philipsland kreeg een lintje voor zijn inzet voor het lokale comité van Woord en Daad, divers bestuurswerk voor de SGP, raadslidmaatschap in Sint Philipsland, mantelzorg voor zijn moeder en schoonmoeder en vrijwilligerswerk voor de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland in zijn woonplaats. 

De Schutse

Jo van Poortvliet uit Oud-Vossemeer kreeg als laatste de koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor De Schutse in haar woonplaats. Ze is sinds 1990 vrijwilliger. Sinds 2007 is ze penningmeester van de bijbehorende stichting De Zeeuwse Parlevinker. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 29 april. 

Marco Elenbaas uit Sint-Annaland.
Anton Timmermans uit Oud-Vossemeer.
Jo van Poortvliet uit Oud-Vossemeer.
Chris van 't Hof uit Sint Philipsland.