Afbeelding

Voor onbepaalde tijd nog maar 70 rijden op Thoolse brug

Vanaf 7 juli gaat de maximumsnelheid op de Thoolse brug voor onbepaalde tijd terug naar 70 kilometer per uur. Bij nat weer mag er zelfs maar 50 worden gereden. De weg wordt smaller omdat Rijkswaterstaat barrières plaatst tegen de vangrail.

De vangrail is versleten en moet vervangen worden, maar er is geen zicht op wanneer dat kan gebeuren. Om de wegversmallingen te plaatsen is de brug van 6 juli 20 uur tot 7 juli 06.00 uur afgesloten. Het is nog niet zo lang geleden dat de Thoolse brug drie weken dicht moest vanwege wegwerkzaamheden. De barrières zijn bedoeld om de veiligheid van weggebruikers te garanderen.  

Geen tijd

Inspecties die zijn uitgevoerd laten zien dat er op korte termijn groot onderhoud nodig is om de bruggen beschikbaar te kunnen houden. Daar heeft Rijkswaterstaat alleen voorlopig geen tijd voor.

Gewichtsbeperking Vossemeer

Om die reden wordt op de Vossemeersebrug een gewichtsbeperking van 35 ton ingesteld. Dit heeft te maken met de toegenomen verkeersintensiteit (sinds de bouw is er 8 keer meer verkeer dat veel zwaarder is geworden).