Afbeelding

Politieinval bij vereniging Maerloo in Sint Philipsland

De politie heeft donderdag een inval gedaan bij verschillende panden in Sint Philipsland die eigendom zijn van de vereniging Maerloo. Deze groep zegt zich wereldwijd in te zetten voor het bestrijden van kinderarmoede- en handel. 

Agenten zijn donderdagmorgen onder andere bij panden in Esdoornhof en aan de Oostdijk en Campweg binnengestapt. Een woordvoerder zegt dat er zoekacties zijn gehouden voor een lopend rechercheonderzoek. De politie onderzoekt al enige tijd de financiële huishouding van Maerloo. 

Kinderarmoede

Maerloo kan gezien worden als een verzamelnaam voor allerlei stichtingen en verenigingen die staan ingeschreven op verschillende adressen in Sint Philipsland. Tegenover deze krant hebben de bestuurders altijd gezegd zich wereldwijd in te zetten voor het bestrijden van kinderarmoede- en handel.

Smaad en laster 

De vereniging Maerloo is in 2020 veroordeeld voor smaad en laster. De club beschuldigde namelijk de toenmalige burgemeester Ger van de Velde en gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop van corruptie. Dat kwam naar voren in een rechtszaak over een dwangsom die de gemeente had opgelegd voor een illegaal bouwwerk. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 14 juli.