Afbeelding

Getijdenbakken geplaatst bij Gorishoek

Drie betonnen getijdenbakken zijn gisterochtend bij Gorishoek geplaatst. Door de plaatsing in Scherpenisse wordt op een toegankelijke manier het leven onder water zichtbaar. Het initiatief van de Natuurvereniging Tholen zal volgend jaar officieel gepresenteerd worden, als de bakken gevuld zijn. 

Vlakbij de oude parkeerplaats van brasserie De Zeester vonden gisteren de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats om de bodem te egaliseren. Vervolgens werden daarop de drie getijdenbakken geplaatst met behulp van een grote kraanwagen. Onder het toeziend oog van Marthe Bouvy, Rob Duijm en Lenie Ponse van de natuurvereniging, die volgend jaar veertig wordt.

Onderwaterwereld

Om iets voor de werkgroep Natuur- en milieueducatie (NME) te organiseren, werd tijdens de ledenvergadering vorig jaar oktober het idee van een getijdenbak geopperd. Waterschap Scheldestromen heeft de locatie aangewezen.

Een getijdenbak is een betonnen bak waarin het water blijft staan, zodra het eb wordt. Onder andere vissen, zeewier en schelpen blijven erin achter. Zonder te hoeven duiken, kunnen scholieren en recreanten dan een stukje onderwaterwereld beter bekijken.

Lees meer in de Eendrachtbode van 28 juli.