Afbeelding

Laatste kantoor Rabo Tholen sluit

Per 1 september sluit het kantoor van de Rabobank in het gemeentehuis van Tholen. ,,Helaas zijn we genoodzaakt om dit contactpunt te sluiten wegens tegenvallende bezoekersaantallen’’, geeft de directie van Rabobank Zeeuwse Delta als reden. Er wordt voortaan verwezen naar de kantoren in Bergen op Zoom, Goes en Zierikzee.

,,Het contract bij de gemeente loopt nog tot en met 30 september 2023, maar de huur is inderdaad opgezegd’’, zegt wethouder Peter Hoek. ,,En dat moet ook een jaar van tevoren gebeuren.’’ De huur van 60.000 euro per jaar loopt dus nog door tot volgend jaar september. ,,We gaan met belangstellenden in gesprek of we deze ruimte opnieuw kunnen verhuren’’, zegt de wethouder. Het is een grote ruimte op de begane grond, direct naast de serviceloketten voor paspoorten en rijbewijzen in de hal van het gemeentehuis.

Contactpunt

Tijdens de coronapandemie sloot het Rabo-kantoor in het gemeentehuis al langdurig. Alle medewerkers werkten thuis. Toen er weer meer mogelijk was, werd voor een beperkte opening gekozen. Alleen op afspraak kon men in Tholen terecht voor dagelijkse bankzaken, financieel advies en een hypotheekgesprek. De Rabo noemde het geen kantoor meer, maar een contactpunt. Blijkbaar zijn de bezoekersaantallen zo tegengevallen, dat de 60.000 euro huur per jaar aan de gemeente door de directie nu als onverantwoord wordt beschouwd. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 4 augustus.