Afbeelding

Hoger geluidsscherm langs ontsluiting Molenvlietsedijk

Langs de nieuwe ontsluiting van de Molenvlietsedijk naar de Nieuwe Postweg komt een hoger geluidsscherm. Drie meter hoog in plaats van de eerder geplande twee meter. ,,Dit zorgt voor minder geluidshinder bij omwonenden langs de oostzijde van de Molenvlietsedijk en de Nieuwe Postweg’’, zeggen b. en w..

Bestemmingsplan Welgelegen infra ligt nog tot en met 12 augustus ter inzage in het gemeentehuis. Adviesbureau Ruimtemeesters uit Den Bosch heeft een lijvig rapport gemaakt voor de tweede ontsluiting van bedrijventerrein Welgelegen. Dat is nu alleen via de Vossemeersedijk te bereiken. In verband met de flinke uitbreiding van Welgelegen en de nieuwe woonwijk Molenvliet is die nieuwe ontsluiting volgens b. en w. nodig. Er komt een directe aansluiting van de Molenvlietsedijk op de Nieuwe Postweg, de N286, in de vorm van een gelijkvloerse kruising.

Twee rotondes

De huidige kruising Akkerweg/Nieuwlandseweg wordt in westelijke richting verplaatst. De Akkerweg zal in de toekomstige situatie de Molenvlietsedijk kruisen via een weg die enkel toegankelijk is voor landbouwverkeer. Het zuidelijk deel van de Molenvlietsedijk zal worden aangesloten op de Eeweg door middel van een rotonde. Ook in het noorden zal een rotonde worden gerealiseerd die wordt aangesloten op bedrijventerrein Welgelegen. Deze rotonde zal aansluiten op de doorgetrokken Molenvlietsedijk, waarbij de rotonde wordt verbonden met de Nieuwe Postweg.

Lees meer in de Eendrachtbode van 4 augustus.