Afbeelding

Tholenaren Hans en Esther van Voorst-van de Wetering 60 jaar getrouwd

Hans en Esther van Voorst uit Tholen vierden maandag hun 60-jarig huwelijk. Maar achter de geraniums zitten is niks voor hen. Ze doen aan Nordic Walking, fietsen bijna dagelijks, hebben een moestuin, zingen allebei in een koor en doen aan vrijwilligerswerk. ,,Wij brengen onze tijd niet in ledigheid door”, lacht Hans.

Hans komt uit Haarlemmermeer, Esther uit Lisse. Ze kenden elkaar al op de basisschool, maar de vonk sloeg pas over toen de broer van Hans met de zus van Esther trouwde. ,,Ze vroeg al snel haar moeder om een extra aardappel op zondag te schillen”, zegt Hans. Wat ze nou precies zo leuk vonden aan elkaar. ,,Ik weet het eigenlijk niet meer precies”, glimlacht Esther. ,,Het gebeurde gewoon.” 

Trouwfoto’s 

Hans weet het nog wel: ,,Ze lachte en praatte heel gezellig en ze kon zo lief kijken. Dat doet ze nog steeds, iedere morgen als ze wakker wordt.” Ze pakken er de trouwfoto’s bij. Een heel jong stel, hij in pak met hoge hoed, zij in een echte kanten trouwjurk. ,,Kijk, de hele familie staat op de foto. Zelfs opoe.” Op 12 september 1962 was het niet zo’n mooi weer, weet Esther nog. ,,Je ziet het wel op de foto’s: mijn sluier waaide af en toe alle kanten op.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 15 september.