Afbeelding

Schilderijen van Anna Bakx uit Stavenisse hangen zelfs in Peru

Anna (Annemiek) Bakx woont sinds 2005 op een monumentale en zeer antieke boerderij aan de Buurtweg bij Stavenisse. Haar hart en ziel liggen in de schilderkunst en dat is overal in het woonhuis en het atelier te zien is. Recent won ze de tweede prijs in de wedstrijd ‘Op Avontuur’ met twee van haar kleinkinderen.

Ze laat zich vooral inspireren door niemand minder dan Rembrandt en net als hij schildert ze in meerdere lagen. Vorig jaar kreeg haar schilderij ‘Ziltige Luchten boven Het Keeten’ een ereplaats in Het Markiezenhof in Bergen op Zoom tijdens de reizende expositie ‘Hoge luchten, schatten uit het Rijks’. 

Na een lang bezoek bij een van haar zoons, die in Peru woont, bleef een schilderij achter in het Zuid-Amerikaanse land. Daardoor hangt een schilderij uit Stavenisse in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Te koud

Anna schildert vooral in haar atelier in de schuur van de boerderij en als het in de winter te koud wordt, schildert ze gewoon in huis. ,,Ruimte genoeg hier,” laat ze vrolijk weten. Nog maar pas ontving ze de tweede prijs met haar inzending van Storm en Kick. ,,Dat zijn onze twee Nederlandse kleinkinderen die ik geschilderd heb met een ridderkostuum aan. Ik heb er het hondje van Rembrandt bij geschilderd.” Met de prijs is Anna heel content.

Lees het hele verhaal met kunstenares Anna Bakx in de Eendrachtbode van 10 november.