Raadsleden tijdens de schorsing waarin ze besluiten dat de wethouder in een schorsing het artikel maar moet lezen.
Raadsleden tijdens de schorsing waarin ze besluiten dat de wethouder in een schorsing het artikel maar moet lezen.

Wethouder geeft nog geen helderheid over cijfers die niet bestaan

Tijdens de raadsvergadering van donderdag kwam geen helderheid over de vraag hoe het kon dat wethouder Frank Hommel eerder heeft gerefereerd aan gebruikerscijfers van de voorloper van de Tholen-app, die niet blijken bestaan. Daarover stond in de Eendrachtbode van 10 november een artikel en dat leidde tot politieke vragen van ABT, CDA en PvdA/GL. 

Aanvankelijk wilde de wethouder helemaal niet reageren op die vragen. In een schorsing kreeg hij tijd om het artikel daarover in deze krant te lezen en met een reactie te komen, maar hij bevestigde enkel dat de inhoud klopt. Hommel noemde vervolgens geen cijfers meer, maar ’de ervaring’ dat de zogeheten parelroutes goed gebruikt werden.  

VVV-Zeeland

Parelroutes zijn de naam van toeristische wandelingen die wandelaars kunnen verrijken met informatie via hun telefoon. Die routes waren er voor Tholen, Scherpenisse en Sint Philipsland, maar zijn door het opheffen van VVV-Zeeland niet meer te raadplegen. De gemeente heeft een lokaal softwarebedrijf opdracht gegeven om die parelroutes weer nieuw leven in te blazen. 

100.000 euro

De intentie is om die parelroutes verder te integreren in een Tholen-app. De raad moet nog wel goedkeuring geven voor de daarvoor benodigde 100.000 euro. Bij een commissievergadering in juni uitten CDA, SGP en CU twijfels over de app, waarop de wethouder die verdedigde. Onder andere met het argument dat uit cijfers bleek dat de parelroutes goed gebruikt werden. 

Vervolgvragen 

Op vervolgvragen van deze krant heeft het college nog geen antwoord gegeven. Mogelijk wordt de kwestie 8 december opnieuw besproken in de volgende raadsvergadering.

Lees meer in de Eendrachtbode van 17 november.  

Wethouder Frank Hommel.