Afbeelding

Lichamelijk beperkte Tholenaar Jeroen Quist loopt marathon van Athene

De nadruk lag meer op lopen dan op rennen, maar Jeroen Quist heeft zondag de 39e marathon van Athene gelopen. ,,Ik ben best wel trots op mezelf dat ik hem uit heb gelopen.” De 41-jarige Tholenaar heeft sinds een auto-ongeluk twintig jaar geleden te maken met een lichamelijke beperking.

Het startpunt van de 42 kilometer en 195 meter lange wedstrijd was in het Griekse stadje Marathon, de legendarische naamgever van de loopwedstrijd. Het was gedurende de marathon rond de twintig graden, maar door de luchtvochtigheid en de felle zon voelde het voor Quist behoorlijk warm aan.

Tong over grond

,,We moesten in de ochtend verzamelen en toen was het nog niet zo warm. Bij het aanmelden werd gezegd dat er bij de start kledingbakken zouden staan die naar het goede doel gingen. Als ik dat had van tevoren geweten, dan had ik oude kleren meegenomen in mijn bagage om over mijn sportkleren te trekken.” Zoveel ervaring met marathons had Quist niet, die in Griekenland was namelijk zijn eerste. ,,Tijdens het wachten, kreeg ik het zo koud dat ik zelfs moest klappertanden.” Na de start bleek het al snel warmer te worden. ,,Ik heb me echt leeg gezweet, vooral op het stuk waar je een berg op moet. Dat is al gauw 250 meter de hoogte in.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 17 november.