Afbeelding

Sint Anthonius in Oud-Vossemeer krijgt predicaat Gezonde School

De Sint Anthoniusschool in Oud-Vossemeer heeft het predicaat Gezonde School ontvangen. Uit handen van wethouder Frank Hommel kregen twee leerlingen dinsdag een plaquette, waarmee de basisschool kan aantonen dat het werkt aan het verbeteren van de gezondheid van hun scholieren. 

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. 

Bewegen en sport

Er zijn diverse thema’s die onder het predicaat Gezonde School kunnen vallen, onder andere relatie en seksualiteit, welbevinden en voeding. Het vignet wordt verstrekt door GGD GHOR Nederland, namens Voedingscentrum, Kenniscentrum Sport, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Pharos, Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, Rutgers, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Longfonds, Soa Aids Nederland en RIVM Centrum Gezond. De Sint Anthonius behaalde het kwaliteitskeurmerk voor bewegen en sport.

Lees meer in de Eendrachtbode van 17 november.