Afbeelding

Tholen wil museumstukken terug naar verdronken stad Reimerswaal

De gemeente gaat wederom een subsidieaanvraag indienen voor alle inspanningen om de verdronken stad van Reimerswaal verder toeristisch te vermarkten. Het gaat om een totaalbedrag van 500.000 euro, waarvan de helft uit Europese subsidie bestaat. De provincie doet 125.000 euro in het zakje. De bedoeling is onder andere om stukken uit Museum Boijmans van Beuningen terug naar ’Reimerswaal’ te halen. 

Tholen investeert zelf ook fors, maar vraagt subsidie van de provincie omdat het project voor heel de provincie van belang is. Zo staat te lezen bij de goedkeuring van het college van gedeputeerde staten van Zeeland. ,,De stad moet door dit plan niet alleen een plek worden waar de geschiedenis beleefd wordt door de eigen bevolking en toeristen, maar waar allerlei maatschappelijke uitdagingen rondom klimaat en natuur bij elkaar komen en opgelost worden.” 

Stormvloed

In 2030 is het 500 jaar geleden dat de stormvloed op Sint Felix Quade Saterdach het einde van het ooit zo belangrijke Reimerswaal inluidde. Tholen heeft de ambitie om dan de verdronken stad weer letterlijk terug op de kaart te zetten. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 24 november.