Afbeelding

Marius de Vos uit Scherpenisse is graag met zijn handen bezig

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Marius de Vos (15) uit Scherpenisse.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Corné de Vos, hij komt uit Tholen en is automonteur, als ZZP-er. En mijn moeder is Janette de Vos-Rijstenbil. Zij komt uit Scherpenisse en zorgt thuis voor de kinderen. Ik heb drie zusjes en twee broertjes, ik ben de oudste.

Op welke school zit je?

Op het Calvijn College Kerkpolder in Krabbendijke, in de derde klas. Ik doe de richting produceren, installeren en energie. Het is best een leuke school, leuker dan de basisschool. Ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn. Op het Calvijn College krijgen we veel praktijk, dat is echt leuk.

Wat wil je later worden?

Landbouwmechanisatie vind ik heel leuk. Ik heb stage gelopen bij Kraakman in Nieuwe Tonge, daar had ik het zo naar mijn zin. Komend jaar moet ik nog een keer stage lopen, dan wil ik weer naar Kraakman en het liefst zou ik daar na mijn schooltijd blijven werken. Het werk is leuk, het bedrijf is leuk, de sfeer is goed.

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 januari.  

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek of ken je iemand die je zou willen opgeven? Stuur een mailtje naar redactie@eendrachtbode.nl 

Je moet wel tussen de 12 en 18 jaar oud zijn.