(Archieffoto)
(Archieffoto)

Woningen in Smerdiek waar hennep is gevonden gesloten door burgemeester

Burgemeester Marleen Sijbers heeft de woningen aan de Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 in Sint-Maartensdijk gesloten omdat daar op 1 februari hennep is gevonden door de politie. 

In de woning aan de Frank van Borselenstraat 18 werd een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden geslooptDe burgemeester v heeft op 14 maart 2023 besloten de woningen, met ingang van 17 maart voor de duur van drie maanden plus de resterende tijd tot aan de geplande sloop begin juli 2023, te sluiten. 

Damoclesbeleid

Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond of voorbereidingen daartoe zijn aangetroffen. 

1 kilo toppen

Tijdens de inval in de woningen aan de Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 in Sint-Maartensdijk op 1 februari 2023 zijn in totaal 611 hennepplanten en bijna 1 kilo henneptoppen aangetroffen.