Afbeelding

Speciale asbakken opgehangen in Stavenisse

Bij de MCD in Stavenisse zijn speciale asbakken opgehangen om voor een schonere omgeving met minder peuken op straat te zorgen. Het is een actie die is voorgekomen uit een opruimactie van kinderen van de twee scholen. Maandagmiddag hebben ze die samen met wethouder Corniel van Leeuwen geïnstalleerd.

Voor de zomervakantie hielden leerlingen van de Rehobothschool en obs de Schalm in Stavenisse een schoonmaakactie waarbij ze veel peuken op de grond zagen liggen. Daarop besloot Natuur- en Milieueducatie Zeeland (NME Zeeland), waar ook de gemeente Tholen bij aangesloten is, voor de leerlingen een wedstrijd te organiseren voor het ontwerpen van een peukenposter. Van iedere school is een beste tekening en uitspraak gekozen voor op de poster. De twee posters hangen binnenkort op in Stavenisse. 

Sponsoractie

De natuurouders van de Rehobothschool organiseerden een sponsoractie om een asbak bij elkaar te sparen voor bij de supermarkt in de kern. Hiervoor raapten ze sigarettenpeuken op. NME Zeeland vond dat zo’n goed idee dat ze hebben meegeholpen om asbak met een boodschap te bestellen. 

Lees verder in de Eendrachtbode van 21 september.

Afbeelding