Boer Neuze bij een eerdere oprocht. (archieffoto).
Boer Neuze bij een eerdere oprocht. (archieffoto).

Laatste Woaidaehen voor Boer Neuze en de Lamsôôren

Voor Benjamin Suurlant is het de laatste keer dat hij tijdens de Woaidaehen in Grôôt Pesôôt de rol van Boer Neuze aanneemt. De ‘grootste boer’ hangt na tien jaar zijn pet aan de willigen en de klompen in de kast. 

Dat maakte hij bekend tijdens de viering van Elluf Elluf in café De Hoop in Oud-Vossemeer. Daarmee werd het carnavalsseizoen ingeluid. Het motto is dit jaar ‘t is veuheltjes. 

Praetje op ut biljart

Op de Facebookpagina van carnavalsvereniging de Vlôôientrappers valt te lezen: 

An ut einde van z’n praetje op ut biljart tiedens Elluf-Elluf ei Boer Neuze anhekondigd da dit Woaidaehen-seizoen z’n leste jaer wor.Nae 10 jaer Grootste Boer op Grôôt Pesôôt zet ie nae ut Vellen van de Roos z’n klompe in de kast om ze daer te laete staen. De kommende evenementen zulle naest ‘t afscheid van Dweilband de Lamsôôren en ut 33 jaerig bestaen van Dweilband Oemommenoe ok in ‘t teken staen van ut afscheid van Boer Neuze.

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal. 

Elluf Elluf van zaterdagavond in café De Hoop.