Afbeelding

Guusje Klippel uit Stavenisse komt uit een voetbalfamilie

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Guusje Klippel (13) uit Stavenisse. 

Van wie bin jie d’r jin? 

Mijn moeder heet Sanne Plasmans en zij werkt als vrijwilligster op een zorgboerderij. Mijn vader heet Marco Klippel en hij is isolateur, hij komt daarvoor bij grote bedrijven als Red Band. Dan neemt hij weleens snoepjes mee naar huis. Verder heb ik een zusje, Lizzy, van 11. En we hebben een hond, vier konijnen en drie kippen. 

Heb je hobby’s? 

Ik voetbal bij SC Stavenisse. Ik zit in team JO13, vorig jaar zijn we kampioen geworden, dit jaar gaat het niet zo goed. Zo’n beetje mijn hele familie voetbalt. Mijn favoriete club is PSV, ik denk dat dat een beetje door mijn vader komt, die is ook PSV-supporter. Ik heb zelfs weleens het veld op mogen lopen, één keer met de vlag en één keer samen met de grensrechter.

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal.