Afbeelding

Loon- en akkerbouwbedrijf Guiljam uit Sint-Annaland bestaat zestig jaar

Onze vader wilde het bedrijf uitbouwen en grotere machines aanschaffen”, vertelt Leen Guiljam. Hij en zijn broer André borduurden voort op de traditie van hun vader en behoren nu tot de grootste boerenbedrijven van Tholen. ,,Maar groei is geen doel op zich”, zegt André. Sinds dit jaar is Leens zoon John firmant en daarmee is de vierde generatie aangetreden in de familieonderneming in Sint-Annaland, die in 2023 zestig jaar bestaat. 

De broers Leen (54) en André (49) groeiden op in het boerenbedrijf waar hun opa in 1947 mee begon. Leen Guiljam was schaapsherder en ’zwierf’ met zijn kudde het eiland over tot hij zich als landbouwer vestigde met 2,5 hectare grond aan de Hoenderweg in Sint-Annaland. Zijn zoons Piet en Jan zetten het bedrijf voort en verhuisden in de jaren tachtig naar de Eerste Bosdreef, waar de zonen van Jan nog steeds zitten.

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal.