Hilde Moerland (linksvoor) wordt wethouder in Tholen. Ze kwam na de verkiezingen van 2022 in de gemeenteraad. Rechts VVD-fractievoorzitter Anco Fase.
Hilde Moerland (linksvoor) wordt wethouder in Tholen. Ze kwam na de verkiezingen van 2022 in de gemeenteraad. Rechts VVD-fractievoorzitter Anco Fase.

Hilde Moerland uit Sint-Annaland wordt wethouder namens VVD

Hilde Moerland uit Sint-Annaland wordt wethouder namens de VVD in het college van b. en w. van Tholen. Zij volgt Frank Hommel op die eerder dit jaar opstapte. De VVD stapte toen ook uit het college, maar zit er nu weer in. Samen met de SGP en CU. 

Richard Harinck uit Tholen gaat de zetel van Moerland innemen. Hij was sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen aan de slag als commissielid. 

De gemeenteraad moet Moerland formeel nog benoemen, maar door de meerderheid van de coalitiepartijen kan niets dat nog in de weg staan. Tijdens de raadsvergadering van 14 maart wordt ze beëdigd.

Een eer

,,Het is een eer dat ik ben voorgedragen voor deze positie”, zegt Moerland. ,,Ik kijk er naar uit om de schouders eronder te zetten en aan de slag te gaan voor onze mooie gemeente”, vertelt ze.

VVD bedenkt zich  

De VVD stapte uit de coalitie nadat de SGP en CU tegen Frank Hommel hadden gezegd dat ze niet meer met hem verder wilden. De fractie heeft zich bedacht, zegt fractievoorzitter Anco Fase. ,,Onze inwoners verdienen een stabiele coalitie. Na intensief intern overleg en de feedback uit de samenleven zijn wij tot die conclusie gekomen. Hilde Moerland heeft aangegeven dat ze de energie en ambitie heeft om de ontstane positie te willen vervullen.” 

Lees meer in de Eendrachtbode van 29 februari.