Afbeelding

Setallandse kassen zetten deuren open voor het publiek

Er zijn heel wat misvattingen over tuinbouw in de kassen, weten Johan Gunter van paprikakwekerij 4evergreen en Rino Kaljouw van komkommerkwekerij Kaljouw. ,,Zo denken de mensen dat wij hier alles kunnen regelen, maar we zijn nog steeds afhankelijk van de natuur. Als de zon zes weken niet schijnt, groeien er geen nieuwe paprika’s.” Om te laten zien hoe het er echt aan toegaat, nemen de beide kwekerijen in Sint-Annaland 6 april deel aan het landelijke Kom in de Kas, een gratis toegankelijk evenement met onder meer springkussens, een Formule 1 simulator en een helikoptervlucht.

Het is al lang geleden dat er op Tholen meegedaan werd aan Kom in de Kas, wel meer dan twintig jaar, denkt Kaljouw. ,,We wilden het een paar jaar geleden al weer eens oppakken, maar toen kwam corona. Dit jaar hebben we het samen met 4evergreen opgepakt, die hebben in Steenbergen ook ervaring met dit evenement.” Het is dit jaar de 46e keer dat Kom in de Kas in Nederland georganiseerd wordt.

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal.