Dinteloordse Jeanette van der Lely (links) in gesprek met minister Carola Schouten.
Dinteloordse Jeanette van der Lely (links) in gesprek met minister Carola Schouten. Foto:

'Lokale producten eten is belangrijk'

Ruim 450 bezoekers kwamen een kijkje nemen bij Lange Leve Lekker!, het event dat negen afdelingen van het Kringteam West-Brabant van de Vrouwen van Nu onlangs organiseerden in De Stad in Klundert, de voormalige rooms-katholieke kerk.

Boer David en zijn vriendin Mara openden het ochtendprogramma. Zij kwamen aan op de trekker en werden opgewacht door een groot aantal belangstellenden. Na de opening konden de bezoekers deelnemen aan diverse lezingen. Die van huisarts Tamara de Weijer, Pillen of Paprika?, maakte veel indruk op de toehoorders.

Bij de diverse kraampjes kon men informatie inwinnen over gezonde voeding, alsmede kennis maken met allerlei streekproducten en proeverijen, zoals hapjes met zeewier. Later in ochtend arriveerde landbouwminister Carola Schouten. Zij vertelde dat ze zelf op een boerderij is opgegroeid, en sprak haar bewondering uit voor de organisatie van dit evenement. ,,Hier komen twee dingen bij elkaar: de kracht van vrouwen en gezonde voeding. Waarom ben ik hier? Vrouwen van Nu is de grootste vrouwenorganisatie van Nederland en het is erg belangrijk om lokale producten te promoten en te eten.''

Na haar toespraak begaf de minister zich onder het publiek en sprak met een aantal van de standhouders. Een van hen was Jeanette van der Lely, die iedereen liet proeven van rauwe melk van haar grasgevoerde koeien. Ook haar biologische stoofvlees werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Er waren ook diverse kookworkshops door Ilonka Cirk. Kinderen werden vermaakt door twee ballonnenmannen en ze konden knutselen. De organisatie van het event kijkt terug op een zeer geslaagde dag.